• pdf file
  • 1.58 MB
  • Ongevalsaangifte.pdf
  • Download

WAT VERSTAAT MEN ONDER HET BEGRIP ONGEVAL?

Onder ongeval wordt verstaan: een plotse gebeurtenis waarvan de oorzaak of een van de oorzaken buiten het organisme van het slachtoffer ligt en die een lichamelijk letsel tot gevolg heeft.
Worden onder andere met ongeval gelijkgesteld en zijn bijgevolg verzekerd:

  • ziekten, besmettingen en infecties welke rechtstreeks gevolg zijn van een ongeval;
  • de gevolgen van een lichamelijke inspanning voor zover zij zich onmiddellijk en plotseling manifesteren inzonderheid hernia's en liesbreuken, spierscheuren, verrekkingen, peesscheuringen, verstuikingen en ontwrichtingen;
  • *hartfalen en beroertes (cerebro vasculair accident)

Enkel voor leden VWB (dagverzekering niet). In geval van hartfalen of beroerte dient het slachtoffer zich onmiddellijk (dus dezelfde dag nog) na het zich plots manifesteren van het hartfalen of de beroerte te laten onderzoeken door de spoeddienst van een openbaar of privéziekenhuis. Voor de tussenkomst van de verzekering is het immers noodzakelijk dat het slachtoffer zich dezelfde dag nog naar het ziekenhuis begeeft om zich te laten onderzoeken. 

WAT TE DOEN BIJ EEN ONGEVAL

We zetten de te volgen stappen op een rijtje :

1. Een verzekerde kwetst zich tijdens een activiteit.

2. De club/federatie voorziet een ongevalaangifteformulier. (ook te downloaden op VWB website)

3. De algemene info vul je zelf in. Vergeet zeker niet je rekeningnummer en e-mailadres. Met het ongevalaangifteformulier stap je naar de dokter, die het medisch getuigschrift dient in te vullen.

4. Stuur het ongevalsaangifteformulier met vermelding van uw lidnummer (of rijksregisternummer) of kopie van de dagverzekering RECHTSTREEKS naar Ethias bij voorkeur via mail (snelste procedure) naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via post:

Ethias - Zetel voor Vlaanderen
Prins-Bisschopssingel 73
3500 Hasselt5. Eens zij de documenten heeft ontvangen zendt Ethias Verzekeringen u binnen de veertien dagen een ontvangstmelding met alle nodige informatie en uw dossiernummer.

6. Alle bijkomende onkostennota’s kan U best in bundeltjes overmaken aan Ethias Verzekeringen met vermeldingen van het dossiernummer zodat zij - als het dossier volledig is - tot vergoeding kunnen overgaan.

7. Meld onmiddellijk ongunstige ontwikkelingen in het genezingsproces aan Ethias Verzekeringen om een zo vlot mogelijke regeling van het dossier te kunnen waarborgen.

Maar hopelijk is deze informatie voor u overbodig en kan u genieten van vele jaren ongevalvrij sportplezier!